De Praktijk van leidinggeven

Balanceren

“Het middenkader maakt in de zorg vooral het verschil. Zij zijn tot slot verantwoordelijk voor de implementatie- en realisatiekracht van een organisatie, en juist daar wordt het onderscheid gemaakt. De uitdagingen zijn bij veel organisaties hetzelfde, maar waarom gaat het bij de ene organisatie nou veel beter dan bij de andere? Uit onderzoek blijkt dat leiderschap de sleutel is tot succesvolle implementatie en realisatie. Professionals willen in een inspirerende omgeving werken. En dat vraagt om leiders die geloven in het positief kunnen beïnvloeden van resultaten”, aldus Gerrit Jan Vos, bestuurder van Magenta.

Voor wie?

Deze driedaagse praktijkgerichte leergang is bedoeld voor het management dat leiding geeft aan teams en dicht bij de operatie staat. Die nog weleens de spagaat ervaren tussen ambities in de top en de praktijk. Die staan voor de implementatie van veranderingen, maar daarbij de menselijke maat willen houden richting de teams. Dit vraagt een heldere visie op leiderschap, op hoe je succesvol veranderingen doorvoert en resultaten behaalt. En hoe doe je dat dan in de praktijk?

De leergang
De leergang is een combinatie van beperkte theorie met veel persoonlijke aandacht, en erg interactief. De begeleider zal zijn vele jaren aan inzichten delen en benutten, zodat iedere individuele deelnemer inzicht krijgt in hoe het in de eigen functie anders zou kunnen. Hierin staat de dialoog centraal (leren van open inspirerende vragen stellen) want elke deelnemer wil graag leren en een ander vooruit helpen. Een leergang die jou als leider inzichten, tips en inspiratie biedt voor je dagelijkse praktijk. Geen hoogdravende theorieën, visies & maatschappelijke beschouwingen, maar antwoorden op de vraag waar veel leidinggevenden in de praktijk tegenaan lopen: hoe kan ik het morgen anders en beter doen? Gerrit Jan Vos verzorgt de leergang. Hij heeft een lange loopbaan in de zorg en zijn jarenlange ervaring maakt dat hij veel praktijkresultaten inbrengt, een unieke combinatie tussen theorie en praktijk.

Elke editie kent 3 dagen, waarop het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur. 

De data voor 2024 worden in overleg met de deelnemers gepland. 

Aanmelden voor de leergang

Of download de brochure voor het programma of prijsinformatie.

 

 

 

©2024 Movimento. Alle rechten voorbehouden.
Privacyverklaring

030 711 56 11

info@movimento-zorg.nl

Zusterplein 22A, 3703 CB Zeist

vind ons op sociale media: